طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

0
202

کوکوی سبزی یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین کوکوهای ایرانی است این کوکوی خوشمزه همان‌طور که از نامش مشخص است از سبزیجات معطر تهیه می‌شود که در برخی شهرها مثل شهرهای شمالی کشور برای تهیه آن از سبزیجات محلی هم استفاده می‌شود.

کوکو سبزی درعین‌حال که غذای خوشمزه‌ای است طرز تهیه آن بسیار آسان است و در زمان کمی آماده می‌شود مخصوصاً اگر سبزی کوکوی آماده و خردکرده داشته باشید خیلی سریع و بی‌دردسر حاضر می‌شود، اما پیشنهاد می‌کنم برای تهیه کوکو سبزی حتماً از سبزی تازه استفاده کنید.

کوکو سبزی به شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود می‌توانید آن را داخل تابه یا در فر سرخ‌کنید که اگر در فر سرخ‌کنید روغن کمتری لازم دارد درنتیجه می‌توانید یک غذای رژیمی و سالم تهیه کنید علاوه بر این می‌توانید آن را رول کنید و به‌صورت رولت کوکو سرو کنید که ظاهر بسیار زیبایی دارد و مناسب مهمانی‌ها و مجالس است.

مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم کوکو سبزی

  • تخم‌مرغ: ۲ تا ۳ عدد
  • گردو: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • سبزی کوکویی: ۵۰۰ گرم
  • زرشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به‌اندازه کافی

طرز تهیه کوکو سبزی

برای تهیه کوکوی سبزی مجلسی ابتدا سبزی کوکویی را بشویید سپس آن را آبکشی کنید و اجازه دهید آب اضافی‌اش برود. در ادامه سبزی را به‌صورت ساطوری ریز خردکنید. در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.

اجازه دهید روغن کمی داغ شود سپس سبزی کوکویی را که به‌صورت ساطوری خردکرده بودید به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبزی سرخ شود. میزان سرخ کردن سبزی به خودتان بستگی دارد و می‌توانید آن را فقط کمی تفت دهید تا آب سبزیجات تبخیر شود.

در این مرحله هرچقدر سبزی را بیشتر تفت بدهید در پایان پخت، کوکو سبزی شما رنگش تیره‌تر خواهد شد. پس‌ازاینکه سبزی را به میزان دلخواه تفت دادید آن را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید تا دمای سبزی پایین بیاید و کمی خنک شود.

کوکو سبزیدستور تهیه کوکو سبزی

در مرحله بعدی یک‌کاسه مناسب انتخاب کنید و تخم‌مرغ‌ها را در کاسه بشکنید، در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و ادویه زردچوبه به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و تخم‌مرغ‌ها را خوب مخلوط‌کنید تا با ادویه‌ها کاملاً یکدست شوند.

کوکو سبزی به‌صورت ساده حاوی زرشک و گردو نیست ولی اگر می‌خواهید یک کوکو سبزی مجلسی و خاص تهیه کنید حتماً گردو و زرشک را اضافه کنید. مغز گردوها را خردکنید و به همراه زرشک به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید.

پس‌ازاینکه سبزی کوکویی خنک شد آن را به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط‌کنید تا کاملاً یکدست شوند. پس‌ازاینکه مایه کوکو سبزی آماده شد باید آن را سرخ‌کنید، برای این منظور یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید.

مقداری روغن مایع داخل تابه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود سپس مایه کوکو سبزی را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید به‌صورتی که در تمام قسمت‌های تابه باضخامت یکسان و یک اندازه پخش شود.

اجازه دهید قسمت زیرین کوکو سبزی سرخ شود سپس آن را به ۴ قسمت تقسیم کنید و به‌آرامی برگردانید. پس‌ازاینکه سمت دیگر کوکو سرخ شد آن را در ظرف موردنظرتان بکشید و به همراه خیار شور، گوجه‌فرنگی خردشده و نان سرو کنید.

 

منابع : پارسی دی ، فرارو

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید