طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی ، ساده و خوشمزه

0
197
ترشی مخلوط

مواد لازم برای تهیه ترشی مخلوط

  •  گل‌کلم    1/5 کیلوگرم
  •  برگ کلم 0/5 کیلوگرم
  •  سبزی معطر پاک‌کرده 0/5 کیلوگرم
  •  فلفل دلمه‌ای متوسط 3 عدد
  • کرفس خردشده 0/5 کیلوگرم
  • لوبیا سبز خردشده   250 گرم
  • هویج خردشده 0/5 کیلوگرم
  • سیر 2 بوته
  • فلفل سبز تند 3 یا 4 عدد
  • بادمجان   1 کیلوگرم
  • پیاز ریز  0/5 کیلوگرم
  • موسیر خشک 100 گرم
  • سیب زمینی‌ترشی    0/5 کیلوگرم
  • نعنای خشک 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به‌اندازه لازم
  • زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
  • ادویه ترشی 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه به‌اندازه لازم

مواد لازم برای ادویه ترشی

  •  پودر گلپر 100 گرم
  •  پودر تخم گشنیز 50 گرم
  •  پودر زیره سبز 50 گرم
  •  ریشه جوز بویا (پودر شده)    25 گرم
  • جوز رنده شده 2 عدد
  • دارچین    یک قاشق سوپ‌خوری
  • فلفل سیاه  یک قاشق سوپ‌خوری
  • فلفل سبز  یک قاشق سوپ‌خوری
  • پودر رازیانه 50 گرم

طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی

استفاده از همهٔ سبزیجاتی که به‌عنوان مواد لازم در ابتدا آورده‌ایم یا کم‌وزیاد کردن هرکدام به سلیقه و ذائقهٔ شما بستگی دارد. مثلاً شاید شما از سیب زمینی‌ترشی، فلفل دلمه‌ای، لوبیا سبز یا برگ کلم درترشی استفاده نکنید و دوست داشته باشید مقدار بادمجان و هویج درترشی شما بیشتر باشد. البته توصیهٔ ما برای استفاده از کرفس نیز برای این مقدار مواد در حد یکی دو ساقه و صرفاً برای دادن عطر به ترشی است.

  • ‌همهٔ موادی را که برای استفاده درترشی تدارک دیده‌اید تمیز بشویید.
  • در شستن گل‌کلم دقت و وسواس کافی به خرج دهید چون ممکن است لابه‌لای ساقه‌ها و زیر گل‌های زیبای آن کرم وجود داشته باشد.
  • همهٔ مواد را که شسته‌اید در سبد قرار دهید تا آب اضافهٔ آن برود.
  • ‌اگر نتوانستید پیاز ریز تهیه کنید می‌توانید پیازهای معمولی را خردکرده و درترشی استفاده کنید اما پیاز ریزترشی شمارا زیباتر می‌کند. برای اینکه پوست پیازهای ریز راحت‌تر کنده شود آن‌ها را مدت کوتاهی در آب بخیسانید.
  • ‌تمام مواد جز پیاز ریز را در اندازه‌های دلخواه خردکنید. هرقدر اندازه‌ها کوچک‌تر باشند ترشی سریع‌تر می‌رسد.
  • مواد را در دستمال‌های تمیز و در مکان مناسب که دور از گردوغبار و دیگر آلودگی‌ها باشد کاملاً پهن کنید تا خشک شوند.
  • ‌ازآنجایی‌که بادمجان طعمی تلخی دارد برای اینکه طعم ترشی شما بهتر شود بعد از خرد کردن بادمجان‌ها (نیازی به کندن پوست بادمجان نیست) آن‌ها را در سرکه بجوشانید. نیازی به استفاده از سرکهٔ طبیعی نیست چون بعد از جوشاندن بادمجان‌ها باید سرکه را دور بریزید. یادتان باشد یکی دو جوش کافی است وگرنه بادمجان‌ها متلاشی‌شده و خراب می‌شوند. بادمجان‌ها را پس از جوشاندن در سبدی که کاملاً خشک و تمیز باشد ریخته و روی آن سینی و وسیلهٔ نسبتاً سنگینی قرار دهید تا طی حدود 12 تا 24 ساعت آب اضافی آن خارج شود.
  • استفاده از سیر را درترشی توصیه نمی‌کنیم اما موسیر عطر بهتری دارد.
  • برای استفاده از موسیر، موسیرها را در مقدار زیادی آب خیس کنید و طی 24 ساعت حداقل 3 مرتبه آب آن را عوض کنید و اگر نیاز به پاک کردن دارند آن‌ها را پاک‌کنید. وقتی آب موسیرها در آبکش رفت آن‌ها را در پارچهٔ تمیزی پهن کنید تا خشک شوند.
  • اگر سبزی خشک در دسترس دارید استفاده از آن ایده آل است و بهتر نیز درترشی پخش می‌شود ولی اگر از سبزی تازه استفاده می‌کنید دقت کنید کاملاً تمیز و خشک باشند.
  • سبزی‌ترشی معمولاً سبزیجات معطری مانند ترخان، مرزه و نعناع می‌باشد.
  • وقتی همهٔ مواد کاملاً خشک شدند زمان ریختن ترشی فرا رسیده است.
  • برای اینکه همهٔ مواد مخلوط شوند از یک ظرف یا پارچهٔ تمیز و بزرگ استفاده کنید. یا به‌تدریج و لایه‌لایه مواد را داخل ظرف موردنظرتان بریزید.
  • وقتی مواد را در ظروف موردنظرتان ریختید شروع به ریختن سرکه کنید تا جایی که سرکه کامل روی مواد را بگیرد.
  • توجه کنید در روزها و دو هفتهٔ اول به ترشی سر بزنید و اگر روی آن خالی‌شده بود دوباره سرکه بریزید تا مواد رویی خشک نمانند زیرا سرکه جذب سبزیجات می‌شود و سطح آن در ظرف پایین می‌آید
  • اگر سرکهٔ طبیعی در اختیاردارید به خاطر خواص درمانی و طعم خوب آن حتماً استفاده کنید اما توصیه می‌شود قبل از مصرف آن را بجوشانید تا مطمئن شوید آب ندارد.

منبع: تالاب

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید